Voltijdse dagopleiding

Opleiding: Backend developer

Deze dagopleiding duurt 1/2 jaar en start in januari.

Backend developers zijn zeer gewild in de IT-sector. De groeiende behoefte aan web- en mobiele applicaties heeft de vraag naar ervaren backend developers verder doen toenemen. In deze rol ontwikkel je de code die essentieel is voor het functioneren van applicaties en hun communicatie met databases. Als je een passie hebt voor technologie en geniet van het oplossen van complexe vraagstukken, kan backend development een ideale keuze voor jou zijn.

Als backend developer ben je verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van de technische infrastructuur die een website of applicatie ondersteunt. Je zorgt ervoor dat alles achter de schermen soepel verloopt door het schrijven van complexe algoritmen en het beheren van databases met behulp van programmeertalen zoals PHP, Python, of Ruby. Daarnaast werk je met servers, netwerken en API’s om ervoor te zorgen dat een website of applicatie efficiënt werkt en snel reageert op gebruikersacties.

In deze rol werk je nauw samen met frontend developers en andere technische experts om een naadloze werking en een optimale gebruikerservaring te garanderen. Je bent voortdurend bezig met het verbeteren van prestaties en het oplossen van technische problemen. Deze uitdagende en bevredigende carrière biedt tal van mogelijkheden om je vaardigheden verder te ontwikkelen en te groeien als professional.

Technologie en stacks Heb je al enige ervaring in de ontwikkelingswereld? Ontdek hier de technologieën die we in de opleiding gebruiken:
– Rapid Application Development met PHP Laravel
– Een kennismaking met Python
– Initiatie van de ChatGPT API


Bekijk meer opleidingen binnen:

Onderstaande campussen geven deze opleiding.